ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ / ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΜΑΙΕΥΤΙΚΟ/ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΤΜΗΜΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ
ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ/ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ/ΒΙΟΧΗΜΙΚΟ/ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ / ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ Περιστατικά

Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου μας λειτουργούν:

 

Ιατρεία των μεγάλων Ειδικοτήτων (ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ-ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ),
καθώς και μικρότερες σε προσέλευση ασθενών Ειδικότητες, όπως ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΟ που καλύπτεται από το ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ και ΩΡΛ-ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΟ-ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ που καλύπτονται από το ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ.

 

Τα ΩΡΛ-ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΑ-ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΑ Επείγοντα Περιστατικά αντιμετωπίζονται στα Ιατρεία των Κλινικών, λόγω του Εξειδικευμένου Τεχνολογικού Εξοπλισμού που διαθέτουν.

 

Στον χώρο των Τ.Ε.Π. λειτουργεί Υποδοχή Ασθενών με μια Νοσηλεύτρια, που βρίσκεται στο χώρο της Αίθουσας Αναμονής Ασθενών, που καλύπτει ΠΡΩΙ- ΑΠΟΓΕΥΜΑ όλη την Εβδομάδα.

 

Στον ίδιο χώρο λειτουργεί Γραμματεία Τ.Ε.Π. για την καταγραφή και έγγραφη εξυπηρέτηση των Πολιτών.

 

Στην εσωτερική ζώνη των Τ.Ε.Π. υπάρχουν δύο θάλαμοι Βραχείας Νοσηλείας, με τρία κρεβάτια ο καθένας για την εξυπηρέτηση μικρής διάρκειας νοσηλείας των ασθενών.

 

Στον ίδιο χώρο, Εσωτερικά των Τ.Ε.Π. υπάρχει αίθουσα Σηπτικού Χειρουργείου για την αντιμετώπιση μέτριας και μεγάλης βαρύτητας περιστατικών.

 

Τελευταία στον Εσωτερικό χώρο των Τ.ΕΠ. υπάρχουν το Γραφείο του υπεύθυνου Συντονιστή Ιατού των Τ.Ε.Π. και το Γραφείο του Προϊστάμενου, στους οποίους μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για την εξυπηρέτησή τους.

 

Για ενημέρωση των Πολιτών το Παθολογικό Ιατρείο καλύπτεται από Ιατρούς Ειδικότητας Γενικής Ιατρικής, ενώ το Χειρουργικό και το Ορθοπεδικό Ιατρείο από γιατρούς Ειδικευμένους της Ειδικότητας.

 

Η προσβασιμότητα ασθενών στο Νοσοκομείο μας είναι μεγάλη καθημερινά, αναφέροντας ενδεικτικά τον αριθμό των Περιστατικών στα Τ.Ε.Π. από 1-1-2017 έως σήμερα, καταγράφονται:
2.326 περιστατικά στο Παθολογικό Ιατρείο,
1.482 περιστατικά στο Χειρουργικό Ιατρείο,
503 περιστατικά στο Ορθοπεδικό Ιατρείο, και
234 Καρδιολογικά Περιστατικά.
Ενώ καταγράφηκαν 8 θάνατοι στα Τ.ΕΠ. μεγάλης βαρύτητας περιστατικών.

 

Από αυτούς τους ασθενείς οι 420 τουλάχιστον προσήλθαν στα Τ.ΕΠ. με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.  

 

Οι πολίτες για να διευκολύνουν τις προσπάθειες του Ιατρικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα Επείγοντα Περιστατικά αντιμετωπίζονται με σειρά προτεραιότητας τη βαρύτητα και όχι την ώρα προσέλευσης.

 

Θα παρακαλούσαμε τους Πολίτες να απευθύνονται στα Επείγοντα Ιατρεία του Νοσοκομείου κυρίως για θέματα υγείας και όχι για Συνταγές και Παραπεμπικά για τα οποία θα μπορούσαν να απευθυνθούν στις εξωνοσοκομειακές δομές όπως το ΠΕΔΥ και τα περιφερειακά Ιατρεία.

 

Οι προσπάθειες του προσωπικού που εργάζεται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ξεπερνούν πολλές φορές τις δυνατότητές τους γι αυτό ζητάμε την συνεργασία και την κατανόηση των ανθρώπων που επισκέπτονται τα Ιατρεία Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου.   

Κώδικας Ηθικής και Επαγγελματικής Συμπεριφοράς Υπαλλήλων του Δημοσίου Τομέα

ΜΑΘΕ,ΠΡΟΛΑΒΕ,ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ (1-4)
ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ
ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΑΚΧΑΡΩΔΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΟΥ
ΜΥΘΟΙ & ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ
ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ