ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ / ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΜΑΙΕΥΤΙΚΟ/ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΤΜΗΜΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ
ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ/ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ/ΒΙΟΧΗΜΙΚΟ/ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ / ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Νοσηλευτική Υπηρεσία Κ/Δ

Αγαπητοί μας συμπολίτες

   Η υγεία λέγεται και είναι πράγματι το πολυτιμότερο αγαθό. Είναι πολύτιμο γιατί αν το χάσεις, χάνεις όλα τα αγαθά της γης και γιατί η διατήρησή του και επανάκτηση του έχει κόστος.

   Τα τελευταία χρόνια έγινε αντιληπτό ότι έμφαση πρέπει να δοθεί όχι μόνο στη θεραπεία των ασθενειών αλλά και στην πρόληψη τους. Η τεχνολογική πρόοδος και η ανάπτυξη προηγμένων διαγνωστικών μεθόδων διευκολύνει τη διάγνωση των νοσημάτων.

   Το καρδιολογικό τμήμα του Νοσοκομείου μας ξεκίνησε τη λειτουργία του από το Μάϊο του 1987 με τον αείμνηστο Ιωάννη Αδαμίδη και υπεύθυνη την Πεσλή Αικατερίνη.Παρέχει υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες σε ασθενείς που παρουσιάζουν προβλήματα στο καρδιαγγειακό σύστημα, καλύπτοντας μεγάλο μέρος της ευρύτερης περιοχής.

Η ανακαίνιση του θεωρήθηκε επιβεβλημένη δεδομένου ότι τα καρδιαγγειακά νοσήματα είναι σήμερα η κύρια αιτία θανάτου στις ανεπτυγμένες χώρες. Οι ραγδαίες εξελίξεις στη διερεύνηση των αιτιών και στην έγκαιρη διάγνωση, πρόληψη και αντιμετώπιση τους απαιτούν σύγχρονα καρδιολογικά τμήματα με άρτιο εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και εκπαίδευσης των καρδιολόγων.

Η Καρδιολογική κλινική και η Στεφανιαία Μονάδα διαθέτουν συνολικά 19 κλίνες από τις οποίες οι 6 βρίσκονται σε ενιαίο χώρο όπου νοσηλεύονται ασθενείς οι οποίοι έχουν ανάγκη 24 ωρη επίβλεψη και παρακολούθηση. Αυτό επιτυγχάνεται με τη βοήθεια σύγχρονων μηχανημάτων και συσκευών. Οι υπόλοιπες 13 κλίνες διατίθεται για ελαφρότερα πάσχοντες ασθενείς οι οποίοι και παρακολουθούνται συνεχώς.
Με τη συνεργασία της Διοίκησης, των γιατρών του νοσηλευτικού προσωπικού και του λοιπού προσωπικού γίνεται προσπάθεια να προσφερθούν όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες νοσηλείας των ασθενών σε ένα άνετο και φιλικό περιβάλλον.

Επειδή η ιατρική είναι λειτούργημα και δημιουργήθηκε για να υπηρετεί τον άνθρωπο και να βελτιώνει τη ζωή προϋποθέτει σεβασμό και ευαισθησία απέναντι στον πάσχοντα και την οικογένειά του.   Έχοντας ως κορωνίδα αυτές τις αρχές ευελπιστούμε η νέα μας κλινική να ανταπεξέλθει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες των συνανθρώπων μας.

Η υγεία είναι δικαίωμα για τον πολίτη και υποχρέωση για μια ευνομούμενη πολιτεία.

ΤΣΙΦΛΙΔΟΥ ΚΟΥΛΑ

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ

ΚΛΙΝΙΚΗΣ

Κώδικας Ηθικής και Επαγγελματικής Συμπεριφοράς Υπαλλήλων του Δημοσίου Τομέα

ΜΑΘΕ,ΠΡΟΛΑΒΕ,ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ (1-4)
ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ
ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΑΚΧΑΡΩΔΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΟΥ
ΜΥΘΟΙ & ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ
ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ